Videoprezentácia EuroVelo 11

Cyklotrasa pre všetkých. Takýto prívlastok má cyklochodník Eurovelo 11, ktorý sa buduje naprieč celým východným Slovenskom zo severu na juh. Vízia tejto trasy je však oveľa ambicióznejšia, keďže výstavba cyklochodníka pokračuje v ďalších jedenástich krajinách. O niekoľko rokov sa tak cyklisti dostanú na bicykli z Nórska do Grécka napr. aj cez Slovensko po súvislej cyklodiaľnici. Úseky Eurovelo postupne pribúdajú aj v Prešovskom kraji.

V Prešovskom kraji vedie táto cyklodiaľnica popri viacerých významných prírodných a kultúrnych pamiatkach. Akých? Na ich návštevu sa môžete inšpirovať nasledujúcim videom. Už teraz si naplánujte cyklovýlet z Mníška nad Popradom cez Muszynu až do Prešova. Nechajte sa inšpirovať a objavte Prešovský kraj a poľské pohraničné územie na 2 kolesách. Navyše sme pre vás pripravili cyklistickú súťaž. Na prvých 500 cyklistov čaká cyklistický balíček.

EuroVelo je sieť cyklistických komunikácií, ktoré spájajú významné európske destinácie v rámci celého kontinentu. Sieť sa buduje v Európe od roku 1993. Je tvorená 14 diaľkovými cyklotrasami a jej celková dĺžka po dokončení bude 70 000 km. Veľká časť, približne 45 000 km cyklotrás je už zrealizovaných, predovšetkým v západnej Európe.

Obce, cez ktoré EuroVelo 11 prechádza: Mníšek nad Popradom, Sulín, Malý Lipník, Legnava, Údol, Plavnica, Šambron, Bajerovce, Krásna Lúka, Šarišské Dravce, Torysa, Krivany, Lipany, Rožkovany, Jakubova Voľa, Červenica, Pečovská Nová Ves, Sabinov, Ražňany, Ostrovany, Šarišské Michaľany, Veľký Šariš, Prešov, Haniska.

interreg